zaterdag 23 april 2011

Vrolijk Pasen!





Dit jaar heb ik meegeholpen met de paasmis op school.



We hadden de tafel mooi versierd met kaarsen en bloemen.



De pastoor was weer heel blij om alle kinderen weer te zien.



De kinderen kwamen heel stil naar binnen. We wilden een bepaalde sereniteit creeƫren om de mis te beginnen.




We hadden afbeeldingen uitvergroot en de kleuters lieten ze vol trots zien. Ze zeiden de titel van de afbeedling en een leerling uit het zesde leerjaar die achter de kleuter stond, vertelde meer over het verhaal erachter.



We hadden de volgende afbeeldingen: Jezus komt naar Jerusalem, Jezus wast de voeten van de discipelen, Jezus deelt het brood, de soldaten nemen Jezus mee, Jezus sterft aan het kruis, Jezus is uit zijn graf, Jezus leeft nog!



Het was fijn om te zien hoe de oudere leerlingen de kleinere hielpen het verhaal te vertellen.




De leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar kregen na de carnavalsvakantie een afbeelding van een kruis die in verschillende vakken was verdeeld. Iedere keer als een leerling gedienstig was geweest mocht deze een vak in een mooie kleur kleuren. Zo werd in eerste instantie een sombere kruis een hele mooi kunstwerk. Er kwam letterlijk leven in het kruis door alle mooie kleuren. De leerlingen lieten hun kunstwerk zien en waren heel trots op zichzelf.




De pastoor vertelde ook in zijn woorden het verhaal rond Jezus Christus, en nodigde de kinderen uit voor de communie of voor een kruisje op het voorhoofd.




De juffrouw had mooie vrolijke liedjes uitgezocht om de mis mee te eindigen. De kinderen zongen met heel veel plezier mee.




Het was mooi om het contrast te voelen tussen het begin en het einde van de dienst. Jezus heeft geleden, is opgestaan uit de dood en leeft nog.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten